3 syytä miksi Bitcoin-hinta voi laskea Q4 / 2020

2020 on ollut Bitcoinin vuoristorata. Aikaisemman vuoden aikana koronaviruspandemian aiheuttamat lukot työnsivät salauksen lähes 60 prosentilla. Sen kaatuminen seurasi pian yhtä aggressiivista palautumista, joka nosti sen hintaa 220 prosenttia.

On turvallista sanoa, että Bitcoin istuu kannattavassa asemassa niin pitkälle vuoteen. Salausvaluutan vuotuinen kehitys 50 prosenttia nollan yläpuolella on korkeampi kuin perinteisten markkinoiden, mukaan lukien Yhdysvaltain vertailuindeksi S&P 500 -indeksi.

Mutta tullessaan vuoden 2020 viimeiseen ja viimeiseen neljännekseen, Bitcoin-markkinat kamppailevat mahdollisuudesta parittaa suuri osa vuotuisista voitoistaan, ellei kaikki. Tässä on kolme syytä, miksi kryptovaluutta voi olla alhaisempi etenevässä istunnossa.

# 1 Yhdysvaltain vaalien epävarmuus

Bitcoin liikkui melkein rinnakkain Yhdysvaltain osakkeiden kanssa kolmannen vuosineljänneksen lopussa. Joten näyttää siltä, ​​että kryptovaluuttakauppiaat odottivat lisäselvitystä Yhdysvaltain marraskuussa pidettyjen presidentinvaalien tuloksista. Mutta silloinkin kun kyselyt osoittivat, että demokraattinen haastaja Joe Biden saattaa voittaa presidentin, Donald Trump pilasi näkymät.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti sanoi, että hän ei lähde ovaalista toimistosta hiljaa äänestäjäpetoksesta epäiltyään. Sijoittajat ottivat hänen lausuntonsa sydämeen. He polkivat varastoja koko syyskuun 2020 saadakseen turvallisuutta käteisellä. Samaan aikaan myös Bitcoin sukelsi 9 prosenttia kuukaudessa huolimatta kolmannen vuosineljänneksen päättymisestä erittäin positiivisella alueella.
bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, kryptovaluutta, euro, EURUSD, kryptovaluutta, dollari, dxy, s & p 500

Bitcoin-SPX-korrelaatio Yhdysvaltain vaalien epävarmuuteen. Lähde: TradingView.com

Lokakuu odottaa, että Bitcoin- ja Wall Street -indeksit pysyvät epävakaina, ellei laskevina. Salausvaluutta voisi siksi palata aiempiin tukitasoihin lähellä 10 400 dollaria, 10 200 dollaria ja 10 000 dollaria, kun sijoittajat siirtyvät turvalliseen käteiseen. Samaan aikaan kauppiaat, joilla on pitkän aikavälin näkymät, voisivat rajoittaa haittoja ostamalla BTC: tä paikallisilla matalilla hinnoilla.

# 2 Rikkomukset

Toinen tekijä, joka testaisi Bitcoinin ja Wall Streetin sonneja, on huonojen lainojen kasvu Yhdysvalloissa.

Sopimuksen puuttuminen toisesta koronaviruksen virustepaketista aiheuttaa huolta työttömille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille. Koska taloustieteilijät eivät odota kannustimia vasta presidentinvaaleihin, asuntolainojen, lainojen, luottojen ja vuokrarikosten kasvu markkinoilla todennäköisesti kasvaa viimeisellä neljänneksellä.

Se voi jättää rahoitusvarastot – Yhdysvaltojen talouden selkärangan – pienemmäksi. Ja ennemmin, sen tappiot voivat aaltoilla Bitcoin-markkinoilla, kun kauppiaat alkavat purkaa kannattavia positioita kattamaan tappiot Wall Streetillä. Se johtuu jälleen – Bitcoinin ja S&P 500: n välisestä korrelaatiosta.

# 3 Koronavirus

Yhdysvaltain markkinat jatkavat kaupankäyntiä koronavirustartuntojen toisen aallon riskeillä. Jos kannustimia ei ole, minkä seurauksena uhkaavat uudet liiketoiminnan sulkemiset, sijoittajat voidaan joutua pakottamaan takaisin riskialttiiksi varoiksi, mukaan lukien Yhdysvaltain dollari ja valtion joukkolainat.

Aiemmin helmikuusta maaliskuuhun vastaava ilmapiiri oli aiheuttanut Bitcoin-markkinoiden kaatumisen. Siksi, ellei Yhdysvaltain taloudelle ole saatavilla uutta apua, kryptovaluutta voi jäädä loukkuun koronaviruksen johtamaan myyntitilaan.

Tärkeintä on, että ärsykkeet ja likviditeetti voivat säästää Bitcoinia pääsemästä alle 10000 dollarin. Kauppiaiden tulisi tarkkailla Capitol Hillin kehitystä uusien vihjeiden saamiseksi. Siihen asti suurten haittapäästöjen riski on edelleen olemassa.