BITCOIN CASH SETS ALL-TIME LOW TEGEN BTC – EN ANALISTEN ZIJN NOG STEEDS BEARISH

De meeste cryptocurrency’s, van Bitcoin tot XRP, hebben het niet meer zo goed gedaan sinds de hoogtepunten van de laatste stierenmarkt. Zelfs BTC, dat aantoonbaar meer bullish is dan ooit, is met meer dan 50% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte.

Bitcoin Cash heeft het echter bijzonder slecht gedaan, want het is pas recentelijk slechter geworden.

BITCOIN-CASH RAAKT VERS LAAG TEGEN BTC

Er was een tijd dat een enkele BCH meer dan 0,3 BTC waard was. Dat wil zeggen, een handvol van de eerste had je een van de laatste kunnen kopen. Maar die dagen zijn al lang voorbij.

Zoals Zack Voell, een verslaggever van de CoinDesk-markten, opmerkte, sloeg Bitcoin Era Cash net een historisch dieptepunt tegen BTC. Een van de cryptocijfers is nu ongeveer 0,024 BTC waard, ongeveer 50% van de hoogtepunten van 2020 en ongeveer 33% van de hoogtepunten van 2019.

De zwakte van BCH komt na een sterke prestatie in het begin van het jaar. Destijds profiteerde de crypto van speculaties en ontwikkelingen rond zijn aanspraak op de Satoshi-titel.

Maar nadat Bitcoin Cash een maand voor BTC’s een blok beloning had gekregen die de helft kleiner werd, volgde er een sterke daling.

De ondermaatse prestatie van BCH was schijnbaar een bijproduct van een klassieke “koop het gerucht, verkoop het nieuws” cyclus in een asset. Ook werd het netwerk, zoals eerder gemeld door Bitcoinist, na de halvering fundamenteel onzeker.

Yassine Elmandjra, een cryptoasset-analist bij ARK Invest, schreef eind vorige maand over deze kwestie:

Bitcoin Cash ziet er niet gezond uit. -Hashrate down 30% since halving (& slechts goed voor ~2% van SHA256 hash) -Economic throughput at all time lows -Fees zijn .05% van miner rev (<$100/day) -Theoretische 51% aanvalskosten <$10k/hr. Verbaasd dat we nog geen grootschalige aanval hebben gezien.

Helaas voor BCH houders, verwachten niet veel mensen dat de vooruitzichten van de activa beter worden.

VOORUITZICHTEN ALLEEN MAAR SLECHTER WORDEN

Simon Dedic, de mede-oprichter van crypto-onderzoeksbureau Blockfyre, zegt dat BCH waarschijnlijk uit de crypto top-10 zal vallen. De managing partner van Moonrock Capital schreef op 21 juni:

$XRP, $BCH, $BSV, $LTC en $EOS verdienen het absoluut niet om tot de top 10 van de cryptokringen te behoren. Eigenlijk kunnen ze niet wachten tot ze verdwijnen en de weg vrijmaken voor solide kandidaten.

Dedic’s sentiment ging crypto-viraal, en oogstte meer dan 1.000 likes op Twitter. Op zijn sentiment over BCH, zeiden velen dat het geloof heeft als gevolg van het gebrek aan economische waarde van het netwerk.

Max Keiser, de medepresentator van het Keiser-rapport en een van de vroegste publieke BTC-stieren, weerklonk de scepsis. Hij schreef in reactie op de grafiek van Voell (zie hierboven) dat Bitcoin Cash “schrikbarend onzeker” is.

Dit komt kort nadat Keiser zei dat 99% van de crypto-marktkapitalisatie en de hasjkoers zal centraliseren in Bitcoin.