Bitcoinvalar som säljer till institutioner som gråskala lägger till 7188 BTC på 24 timmar

En enorm försäljningsvägg på 20 000 dollar kan se en stor överföring av välstånd från valar till institutioner baserat på aktuell data.

Valar av Bitcoin (BTC) verkar sälja till institutioner då utbudet pressas åt under 20 000 dollar.

Uppgifter från olika källor visar att medan fler BTC återvände till börser den här veckan, skapar stora köpare fortfarande mer efterfrågan än utbudet kan möta.

Byt inflöden och inköp av gråskala

Statistik från analystjänsten Coin98 bekräftade att investeringsjätten Grayscale köpte dubbelt så mycket Bitcoin som gruvarbetare kunde skapa i november.

Tillsammans med Square och PayPal, de andra stora företagsaktörerna som kräver fler och fler BTC-aktier, skapar Grayscale en leveransobalans där kursvinster är det enda logiska resultatet.

Detta scenario satte scenen för december med Grayscale som fortsatte sin köp av Bitcoin, totalt över 7000 BTC på bara 24 timmar, eftersom dess Bitcoin Assets Under Management nu överstiger 10,5 miljarder per den 4 december.

Samtidigt såg Bitcoin den här veckan hela tiden och utmanade 20 000 dollar, bara för att stöta på massivt försäljningspress.

Efter att ha studsat nedåt på $ 18,100 och återgått till $ 19,000-cirkeln, ser BTC / USD ut som en ny test av seminalnivån, men försäljningsdynamiken är fortfarande ovanlig. Med säljväggar på 20 000 dollar fortfarande på plats, har långvariga hodleder och valar som vill gå ut pålitliga köpare i form av gråskala och andra institutioner.

Bevis pekar på ökande tillströmning från val till utbyte den här veckan, något som sammanföll med 20 000 dollar-försöket. Skulle försäljningen redan hålla priserna nere, bör BTC alltså hitta sin väg från valar till de starkare händerna på Grayscale och dess kunder.

CNBC: De rika “laddar upp” på Bitcoin

Fenomenet har till och med fångat uppmärksamheten hos vanliga medier.

“Totala konton som köper mer än 1 miljon dollar i Bitcoin och sedan flyttar det från börsen har skjutit i höjden”, rapporterade CNBC på torsdag.

”Det har ökat 180% från 2017 till i år. Analytiker säger att signaler rika investerare laddar upp på Bitcoin och sedan lagrar det offline för att lagra någonstans lite säkrare. ”

Samtidigt slog de totala Bitcoin-adresserna i vinst mot när mynt placerades i dem nya rekordhöjder på fredag, enligt de senaste uppgifterna från Glassnode.

På Wall Street kom under tiden nyheter på torsdagen att Bitcoin och hundratals altcoins skulle komponera nya kryptovalutaindex av S&P Dow Jones Indices från januari 2021.