Mainnet lanserer ICO-prosjektet 2017 i oktober

Tre år etter tegnesalget hans blir prosjektet klart for lansering.

Den desentraliserte datahusplattformen Filecoin samlet inn millioner av amerikanske dollar i et første mynttilbud i 2017, og planlegger nå å lansere nettstedet snart.

I følge et blogginnlegg fra 27. september vil Filecoin overgå til sin egen blockchain i trinn.

“Å starte en blockchain er en komplisert og langvarig prosess,” heter det i artikkelen. “Som mange andre nettverk (som Polkadot, NEAR og andre) har Filecoin til hensikt å fortsette trinnvis med lanseringen av mainnet. Ulike grupper og lokalsamfunn vil bli integrert i nettverket over en viss periode til mainnet lanseres.”

Filecoin er for tiden i de tidlige stadiene kjent som Mainnet Ignition. Prosjektet forklarte den planlagte prosessen og sa at det egentlig var en måte for prosjektet og dets involverte parter å forberede alle sine bidrag til det før det nye nettverket kommer.

Filecoin hadde satt 15. oktober som startdato for mainnet og vil teknisk overvåke dette de neste dagene. Alt går også etter planen. Prosjektet vil da ha flere arrangementer mellom 19. og 23. oktober.

Filecoin samlet inn $ 257 millioner på sin ICO i 2017, og det var flere forsinkelser som et resultat. Allerede i februar 2020 publiserte prosjektet en tidsplan der det er snakk om en start på nettet i tredje kvartal.